VELKOMMEN TIL SKANDERBORG SVØMMEKLUB
I det følgende kan du læse mere om klubbens politikker, forventninger etc.
Nedenstående er oplistet i alfabetisk rækkefølge, - har du tilføjelser eller spørgsmål så henvend dig til karina@sksv.dk
Alkoholpolitik
Babyhold
Bestyrelsesmøder
Bruserne
Børneattester
Børnesår
Differentieret undervisning
Diplomsvømning
Facebook
Ferie- og helligdage
Forsikring
Forældredage
Forældrehjælp
Fotografering i svømmehallen
Fødder, fodtøj og futter
Førstehjælpskursus
Generalforsamling
Hygiejne og adfærd
Instruktører
Juleafslutning
Konkurrencehold
Kontingent
Klubmesterskab
Livredning
Luciaoptog
Mad og drikkevarer
Moppepolitik
Officials
Oprykningsprocedure
Pædofilipolitik
Sauna
Sikkerhedspolitik
Skanderborg Svømmeklub (historie)
Stævner
Stævnetilmelding
Svømmeskolen
Svømmeplanen
Tilmelding
Træningslejr
Vandvorter
A
Alkoholpolitik
Skanderborg Svømmeklubs har en klar alkoholpolitik. Det er forbudt at være pårvirket eller indtage alkohol i Skanderborg Svømmeklub. Alkohol_og_rygepolitik august 2008.pdf
B
Babyhold
De helt små flytter ca. hvert halve år, derefter en gang årligt imellem babyholdene. Den sidste flytning går fra baby-afdeling til svømmeskole, når de skal på Plask A. Kontakten er direkte med forældrene. Babyer flyttes i forbindelse med svømmestart forår og efterår.
Bestyrelse
Opdateret oversigt over bestyrelsen findes under her på hjemmesiden under menupunktet ”Om klubben”. I oversigten finder du beskrivelse af bestyrelsen.
Bruserne
Bruserne er til afvaskning - ikke hygge.
Bruserne er primært til de svømmere som er på vej ind i hallen til undervisning. Idet svømmeklubben har over 1.000 medlemmer der skal igennem omklædning og bruserum hver uge, er vi mange mennesker. Vis derfor hensyn og bliv hurtigt færdig med afvaskningen.
Af hensyn til de nøgne badegæster/svømmere som benytter bruserne bedes alle påklædte personer befinde sig andre steder end i bruserummet.
Børnesår
Børnesår er hudinfektioner med bakterierne stafylokokker eller streptokokker og er ret almindelige men yderst smitsomme. Da det især er børn, der får disse infektioner, kaldes de populært for børnesår - et andet navn er impetigo. Børnesår er ikke farlige, men de spiller en stor rolle i børneinstitutionerne, da de er meget smitsomme.
Børnesår kan starte på en tilsyneladende sund hud, men som regel er det en lille rift eller et kløende eksem, der er starten på udvikling af børnesår.
Den lille røde, kløende plet udvikler sig hurtigt til en lille blære med gulligt pusindhold. Senere udvikles sårskorpe samtidig med, at der måske dukker nye pusfyldte blærer op i nærheden eller andre steder på kroppen. Som regel begynder børnesår i ansigtet og her især omkring næseborene og på bagsiden af ørerne.
Har du mistanke om børnesår, så kontakt din læge. Kun receptpligtig medicin vil kunne hjælpe, og det skal helst ske, inden barnet har smittet søskende eller andre børn.
1. Behandling består af vask med vand og sæbe og efterfølgende lufttørring. Man kan også anvende klorhexidin-opløsning.
2. Vask hænder hyppigt og brug håndsprit, som mere effektivt fjerner bakterierne.
3. Mange læger vælger at behandle med en bakteriedræbende salve. Ved lokalbehandling med salve er det vigtigt at få opblødt skorperne og fjerne dem. For det er under disse skorper, bakterierne lever, og behandlingen bliver derfor langt mere effektiv, når skorperne er fjernet.
Børn må først komme afsted igen, når sårene er tørret ind og skorperne faldet af, og barnet dermed er smittefri. Barnet må først komme til svømning, når barnet er smittefrit, idet kontakten med andre børn er tæt og kun med badetøj på.
Børneattester
For alle instruktører, bestyrelsesmedlemmer og ansatte ved svømmeklubben rekvireres årligt børneattester.
D
Differentieret undervisning
Diplomsvømning
F
Facebook
Du kan finde vores Facebook her: Skanderborg Svømmeklub
Ferie- og helligdage
Her på hjemmesiden informeres der om ferie- og helligdagsluknig samt evt. andre lukkedage. Har du spørgsmål, skriv til info@sksv.dk
Forsikring
Der tegnes ikke specielle ulykkesforsikringer af klubben som dækker svømmere. Disse skal tegnes af familierne selv typisk helt normale fritids- ulykkesforsikringer.
Forældredage
Ved opstart af sæsonen har forældrene adgang til svømmehallen de to første gange.
Herefter skal I - indtil vi holder forældreuge - opholde jer i svømmehallens café eller mødelokale mens jeres børn er til svømning. Dette er begrundet i, at svømning kræver børns fulde opmærksomhed så de opnår en bedre undervisning. Har vi behov for jeres assistance, skal vi nok kalde på jer og vi skal nok passe rigtigt godt på jeres børn.
Hver sæson holder vi forældredage. Tidspunktet for forældredage kan ses på opslagstavlen, her på hjemmesiden og på vores Facebookside.
Forældrehjælp
Vi har brug for hjælp fra jer forældre på forskellig vis og heldigvis er rigtigt mange af jer fantastiske til at hjælpe.
Mange af jer forældre bringer og henter vores yngste medlemmer og mange af jer bidrager med stor hjælp, når der skal køres til stævner udenbys.
Vi er taknemmelige for jeres forståelse og respekt for reglen om at forældre til svømmere på de yngre hold ikke må stå ved bassinkanten, når der undervises. Det distraherer nemlig børnene og vanskeliggør deres tilpasning til vandet. En anden detalje som få forældre skænker en tanke er, at svømmerne på andre hold kan føle sig "overbegloet" af tilskuere, de ikke kender.
For de forældre der ønsker, at se hvordan det går med deres børn til svømningen afholder vi forældredage, hvor I er mere end velkomne til at overvære en svømmetime.
Tidspunkt for forældredage kan ses på opslagstavlen, her på hjemmesiden og på vores Facebookside
Husk at det er enormt vigtigt med moralsk opbakning og vise dit barn, at du støtter op om deres valg om svømning. Deltag derfor meget gerne i stævner, forældredage og festlige begivenheder.
Fotografering og mobil telefoner i Svømmeklubben
Vi gør opmærksom på, at det kræver en særlig tilladelse at tage et foto eller lave videooptagelser i Skanderborg Svømmeklub. Ønsker du derfor at tage et billede eller lave en videooptagelse skal du have tilladelse af formanden for bestyrelsen i Skanderborg Svømmeklub.
Det er strengt forbudt at benytte kamera og mobiltelefoner i vores omklædningsfaciliteter.
Fødder, fodtøj og futter
Svømmehallens regler omkring fodtøj i svømmehallen skal overholdes.
1. Hvide fliser må kun betrædes med bare fødder.
2. Røde fliser i svømmehallen må kun betrædes med bare fødder eller fodtøj med futter.
3. De blå futter er kun til brugerne af fitness, da de bruger sko i forbindelse med træningen.
Førstehjælpskursus
Alle vores instruktører har været på førstehjælpskursus og har bestået bassinprøve og disse bliver løbende vedligeholdt.
H
Hygiejne og adfærd
For at alle kan være glade og trygge ved at befinde sig i svømmehallen gælder der nogle fælles regler, som skal følges:
I omklædningsrummene og i svømmehallen er der markeret hvor man må gå med udendørsfodtøj.
Alle skal vaskes før brug af svømmehallens bassiner – også selvom man lige er stået op fra sit eget badekar - det er simpelthen et spørgsmål om hygiejne. Derfor skal afvaskning skal foregå uden badetøj, og håret skal vaskes. Af hensyn til andre svømmeres blufærdighed, henstiller vi desuden til, at børnesvømmere (alder: børnehaveklasse og derover) klæder om i de ”rigtige” omklædningsrum (dame eller herre).
I
Instruktører
Skanderborg Svømmeklub har veluddannede og højt motiverede instruktører, der årligt deltager i mange kurser. Desuden har alle instruktører været på førstehjælpskursus og har bestået bassinprøve.
Hvis du vil se hvem vores instruktører er, kan du finde vores instruktører under menupunktet Instruktører her på hjemmesiden.
J
Juleafslutning
Svømmeklubben afholder hvert år en skøn juleafslutning, hvor vi ofte er så heldige at selveste julemanden plejer at finde vej til Skanderborg Svømmeklub. På denne dag, hvor der bliver overrakt medaljer og pokaler til de nykårede klubmestre har vi et par hyggelige timer sammen.
K
Konkurrenceafdeling
Instruktørerne fra vores konkurrence afdeling besøger svømmeskoleholdene fra tid til anden og beslutter, om der er potentielle konkurrence ”emner”. Udpeges disse ”emner” får de en seddel med hjem til jer forældre og får mulighed for at svømme 2 – 3 uger på et k-hold, hvorefter der træffes en beslutning om en plads på konkurrencehold kan tilbydes.
Dette foregår i både forårs- og efterårssæsonen. Åbenlyse talenter kan eventuelt og udelukkende kun fra instruktørside flyttes i løbet af året.
Klubmesterskab
I november/december måned afholdes vores klubmesterskab. Alle bør deltage for selvom det er en konkurrence, hvor det gælder om at præstere om gode tider er det vigtigste dog det skønne fællesskab vi har i Skanderborg Svømmeklub.
L
Livredning
Luciaoptog
Vi har det smukkeste Lucia optog synes vi selv som udføres af Skanderborg Svømmeklubs fantastiske svømmere og det udføres på land og i vand.
M
Mad og drikkevarer
Hvis du har behov for frugt og mad når du svømmer, må det ikke indtages i selve svømmehallen. I det daglige må der gerne spises medbragt frugt eller mad i lobbyen foran kiosken eller i mødelokalet ved siden af kiosken.
Nogle gange til stævner, møder eller andre begivenheder er mødelokalet optaget til anden side. På disse dage er det ikke muligt at sidde derinde og spise. Husk altid at rydde op efter dig selv og stil stole på plads.
Mobbe og krænkelsespolitik
Her kan du læse Skanderborg Svømmeklubs politik vedr. mobning og krænkende handlinger Mobbepolitik.pdf
O
Officials
Oprykningsprocedure
En sæson i Skanderborg Svømmeklub løber fra midt august til juni (34 uger). Man har mulighed for, at betale på 2 forskellige måder. Man kan betale for en hel sæson ved sæsonstart eller man kan betale over to gange, sæsonstart og december.
Tilmelding til svømning sker hen over sommeren, og såfremt der er ledige pladser er det muligt et par måneder ind i sæsonen – til forårsdelen vil der fra midt januar blive lagt ledige pladser ud. Du skal derfor holde godt øje eller blive skrevet på venteliste. Kontakt info@sksv.dk hvis du vil skrives på venteliste.
Flytning til andet hold foregår på forskellige måder alt efter, om det er konkurrenceafdeling, babyafdeling eller i svømmeskolen.
P
Pædofilipolitik
Skanderborg Svømmeklubs har vedtaget politik vedrørende forebyggelse af pædofili.
Der er sat retningslinjer op for hvordan den enkelte instruktør/svømmer eller besøgende skal opføre sig overfor andre børn og voksne, som er til stede i hallen. Disse retningslinjer håndhæves af instruktørerne, som øjeblikkeligt tager kontakt til formanden for Skanderborg Svømmeklub såfremt der er mistanke om pædofili.
Du kan læse Skanderborg Svømmeklubs politik vedrørende forebyggelse af pædofili ved at klikke her (link kommer snarest - vi beklager)
S
Sikkerhedspolitik
Hvert år forlanges en bestået bassinlivredderprøve af instruktørerne og underviserprøve af hjælpeinstruktørerne samt et bestået opfriskningskursus i førstehjælp.
Skanderborg Svømmeklub
Skanderborg Svømmeklub blev grundlagt i 1978.
Klubbens formål er at fremme svømning og andre former for svømmesport, som motion, idræt og konkurrencesport.
Den daglige ledelse varetages af en bestyrelse, der består af syv medlemmer samt suppleanter.
Klubben har gennem de seneste år haft et medlemstal omkring 1000 medlemmer.
Klubben lejer sig ind hos Skanderborg Svømmehal, Højvangens Torv 14.
Da svømmehallen er en selvejende institution – og altså ikke en ”gratis” kommunal hal – er det dyrere for Skanderborg Svømmeklub at leje sig ind, end det er for andre klubber i nogle af vore nabobyers kommunalt ejede svømmehaller. Kontingentet fastsættes af generalforsamlingen, der er klubbens øverste myndighed.
Stævner
Talent- og konkurrencesvømmerne deltager i diverse svømmestævner i løbet af sæsonen, bl.a. 5-kantsstævner, landssvømmestævne, danske holdmesterskaber og årgangssprint.
Desuden har klubbens børn C-svømmere mulighed for at deltage i særlige børnesvømmestævner, der afholdes i samarbejde med andre svømmeklubber indenfor DGI.
Der orienteres om resultater fra stævnerne på klubbens hjemmeside, på opslagstavlen og på vores Facebook side.
Svømmeskolen
En gang om året (forår) foretager de enkelte instruktører en vurdering af den enkelte svømmer. Svømmerne får en seddel med hjem, hvor næste sæsons anbefalede holdtype står på. Åbenlyse fejlplaceringer kan evt. og kun fra instruktørside flyttes i løbet af året.
T
Tilmelding
Klubben anvender et online medlemsregistreringssystem. Det indebærer, at vi til enhver tid har et overblik over holdstørrelser, holdmedlemmer, indbetalinger, alders- og kønsfordeling.
Svømmesæsonen inddeles i en forårs- og efterårssæson og du kan se kalenderen her på hjemmesiden. Der er tilmelding ved hver svømmesæsons begyndelse.
Man tegner sig for én sæson, der har ca. 15 svømmelektioner.
Ved sæsonens afslutning vurderer instruktøren, om svømmeren bør ”rykke op” til nye udfordringer. I forårssæsonen vil det i langt de fleste tilfælde være det samme hold, som medlemmet har svømmet på i den forrige sæson.
Forud for den nye svømmesæson får klubbens medlemmer tilsendt en mail med et link til indmeldelse, hvoraf det også fremgår, hvilket hold svømmeren skal tilmeldes i den kommende sæson.
Hvis medlemmet tilmeldes inden for den fastsatte tidsramme, kan klubben sikre dig en plads på nævnte hold eller evt. et tilsvarende hold.
Klubben tilbagebetaler ikke indbetalt kontingent tilbage ved utidig udmelding.
Træningslejr
Klubben har med sine talent- og konkurrencehold været på mange træningsophold i ud- og indland, bl.a. Prag, Holland, Rønbjerg, Sverige, Vedersø, Paris, Skallerup Klit, Toscana og Lalandia har dannet ramme for disse ture. Dels har træningsopholdene indeholdt intensiv svømmetræning for at forbedre svømmernes teknik og kondition, men de har også indeholdt mere socialt prægede aktiviteter med forskellige udflugtsmål. Et socialt fællesskab har stor prioritering for Skanderborg Svømmeklub.
V
Vandtemperatur
Svømmehallens store bassin har en konstant temperatur på 27,5 grader, mens det lille bassin har en hverdagstemperatur på 29,5 grader. I forbindelse med babysvømning lørdag og søndag bliver det lille bassin opvarmet til 33,0 grader.
Lufttemperaturen i svømmehallen er 29,5 grader.
Vandvorter
Vandvorter har desværre altid eksisteret og de kan komme alle vegne fra. De er yderst smitsomme og bør behandles så snart de opdages. Søg derfor vejledning og behandling fra egen læge.